Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Stran: 1 2 [3]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Slovanská epopej - petice  (Přečteno 1790 krát)
Rostislav Svoboda
Člen strany Moravané
Administrátor

« Odpověď #30 kdy: 28 Červenec, 2010, 15:29:34 »

Jediná naděje pro Krumlov je, že pavilon pro epopej se bude stavět stejně usilovně jako nová národní knihovna. V takovém případě zůstane epopej na svém místě ještě hodně let.
Zaznamenáno

Nič Pavel st.

« Odpověď #31 kdy: 29 Červenec, 2010, 13:58:17 »

Dobrá zpráva  pro Moravský Krumlov i pan prezident se nechal slyšet !!!!! http://domaci.ihned.cz/c1-45302060-klaus-praha-ma-pamatek-dost-epopej-by-mela-zustat-v-moravskem-krumlove
Zaznamenáno
Rostislav Svoboda
Člen strany Moravané
Administrátor

« Odpověď #32 kdy: 31 Červenec, 2010, 18:35:32 »

To je si sice hezké, ale John Mucha usiluje o splnění odkazu svého dědečka, tj. stavbu pavilonu v Praze. Zatím jsem neslyšel, že by od toho upustil.
Zaznamenáno

Jindřich II.
Příznivec

« Odpověď #33 kdy: 23 Srpen, 2010, 07:09:01 »

Ve středu 25. 8. 2010 bude na dvojce ve 20:00 v pořadu Ta jejich povaha česká (Kam s Muchou) o Slovanské epopeji.
Zaznamenáno
Jindřich II.
Příznivec

« Odpověď #34 kdy: 23 Srpen, 2010, 23:38:19 »

Jsem zvědavý, o čem tam chtějí diskutovat. Mně je jasné, že jestli to bude někdy v Praze, tak to bude neustále putovat z jednoho nevyhovujícího prostředí do druhého a Praha se z Epopeje bude snažit vyždímat co nejvíc peněz do doby, než to někde shoří nebo odnese povodeň.
« Poslední změna: 26 Srpen, 2010, 21:35:21 od Jindřich II. » Zaznamenáno
Nič Pavel st.

« Odpověď #35 kdy: 25 Srpen, 2010, 09:15:47 »

Tady se někdo probudil a chce mít po 50letech aspoň nějaký zásluhy http://www.ct24.cz/domaci/99398-ministerstvo-usiluje-o-prohlaseni-slovanske-epopeje-kulturni-pamatkou/
Zaznamenáno
Jindřich II.
Příznivec

« Odpověď #36 kdy: 25 Srpen, 2010, 20:21:44 »

Pro ty, co nemohli sledovat pořad o Slovanské epopeji Kam s Muchou, posílám odkaz:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/409235100011010-ta-nase-povaha-ceska/
Zaznamenáno
Jindřich II.
Příznivec

« Odpověď #37 kdy: Dnes v 01:05:53 »

Do rubriky o Slovanské epopeji vkládám opis dopisu paní Marie Muchové, vdovy po A. Muchovi do Moravského Krumlova, který mi a též dalším Moravanům poslal Moravian. Opis dopisu, uloženého pod sklem ve vitríně v patře moravskokrumlovského zámku, pořídil Moravian 16. srpna 2001. Protože považuje za vhodné, aby o tomto dopisu vědělo co nejvíc Moravanů, dává jej tímto k volnému šíření.

Praha – Bubeneč
V Tišině 4 28. III. 1950
Vážení pánové,
Právě se dovídám, že v nejbližších dnech bude Slovanská Epopeje převezena k Vám do
Moravského Krumlova, a ráda bych Vám řekla, že právě Morava to bude která bude hostit dílo
svého velkého syna, který nikdy ve světě obklopen slávou, nezapomněl na svůj rodný kraj, nikdy
nepřijal nabídky čestného občanství v cizině, věren své Moravě a kraji tak líbeznému v souvodí tří
řek, kde rostl a vyvíjel se duševně – kraji, kde čeští bratři zanechali stopy svých velkých, lidských
ideálů.
24.července t.r. bude tomu 90 let, co se v Ivančicích narodil. A teď jeho dlouholetý sen,
realisovaný mnohaletou prací bude konečně sloužit tomu, k čemu jej tvůrce určil: „lidu“.
Vím, že moravský lid jej pochopí. Patřím po svém choti do Ivančic, a rodem Chytilová – ač
naše rodina již skoro 200 let žila v Čechách, přec jen také jsem Moravanka.
Přijměte proto mé díky za to, že Moravě bude vráceno, co z jejího velkého historického
odkazu vyrostlo.
Jedu tyto dny do Brna k ukončení výstavy v umělec. prům. muzeu a ráda bych zajela do
Krumlova – snad již zatím budou obrazy na místě. Budu bydlet v hotelu Slavia a těšilo by mne,
kdybych tam dostala od Vás zprávu, kdy bych mohla přijet.
Pan Lehrer z Osvětového odboru mi nabízel, abych jela po neděli s ním – to bych se ovšem
musela vrátit do Prahy, kdyby se stěhování zpozdilo.
Ráda bych viděla zámek krumlovský a pohovořila s Vámi o mnohém. Mám fotografické
desky i jiný materiál jehož by bylo třeba snad k propagačním účelům.
Zatím prosím, abyste laskavě přijali přání všeho zdaru k tak krásné práci k níž Vám nabízím
svoji pomoc.
Vám zcela oddaná
Marie Muchová
Zaznamenáno
Stran: 1 2 [3]   Nahoru
Tisk
Skočit na:  

Validní XHTML 1.0! Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Massive Blue Theme By Cadosoas Validní CSS!